U bent hier

Actueel


Verwijsindex

De VerwijsIndex Parkstad Limburg is een systeem waarin leerkrachten, hulpverleners en begeleiders die met jongeren werken, registreren wanneer zij zich zorgen maken over een kind. Er kunnen allerlei redenen zijn voor ongerustheid over een kind. Dat kan als er bijvoorbeeld problemen zijn op school
of met de gezondheid of met de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Eén probleem hoeft niet ernstig te zijn. Maar als er meer problemen tegelijk spelen, bestaat de mogelijkheid dat het de verkeerde kant op gaat met het kind. En dat proberen we te voorkomen. Er zijn in deze regio veel instellingen die zich inzetten voor het welzijn van kinderen. Maar soms weten deze instellingen niet van elkaar wie wat doet. Leerkrachten, hulpverleners en begeleiders moeten in een oogopslag kunnen zien wie contact heeft met uw kind in geval van problemen. Zo kunnen zij snel met elkaar over het kind overleggen. De verwijsindex zorgt ervoor dat mensen van elkaar weten welke hulp een kind krijgt. VIP zorgt voor vroegtijdige signalering van problemen bij jeugd en dat op tijd hulp aanwezig is. Ook zorgt VIP voor overzicht, samenwerking en goede afspraken tussen de verschillende instellingen. Samenwerking is nodig omdat dán de problemen van het kind pas echt goed worden aangepakt. 
Klik hier om een filmpje te bekijken waarin aan ouders het doel en de functie van de verwijsindex worden uitgelegd.
 

Passend onderwijs

Om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent passend onderwijs is de link naar de Themabrief Passend onderwijs toegevoegd.Klik hier.