U bent hier

Informatieblad 453


De Vakantiemei

De laatste schooldag wordt ingevuld met de vakantiemei! Vorig schooljaar heeft de vakantiemei een nieuw jasje gekregen. Dit is goed bevallen. Echter zijn er enkele kleine aanvullingen. De traditie van de versierde fietsen, het vakantielied, de mei-boom en natuurlijk de traktatie voor de kinderen worden in ere gehouden.

De praktische indeling van de dag:

 • Schooltijden voor alle leerlingen: 8.30 uur tot 12.30 uur.
 • De kinderen die dit willen/kunnen komen ’s ochtends met hun versierde fiets naar school. Deze krijgen een speciaal plekje op het speelplein, zodat ze bewonderd kunnen worden.

Zowel de mooiste fiets van de onderbouw als de mooiste fiets van de bovenbouw worden door een speciale jury geselecteerd. Deze kinderen mogen de fietsen showen tijdens ‘de rode loper’ voor de leerlingen van groep 8. 

 • 0m 10.15 uur is er een kerkdienst op de speelplaats met hierin aandacht voor de mei-boom en het vakantielied. De ouders zijn ook van harte welkom. Speciaal willen we de ouders en opa’s/oma’s van de leerlingen van groep 8 uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.
 • Vanaf 11.00 uur: de traktatie voor de kinderen.
 • Vanaf 12.00 uur: de ‘rode loper’ voor de leerlingen van groep 8
 • 12.30 uur: de bel wordt geluid, de vakantie begint.

Het kan natuurlijk zijn dat het weer niet meewerkt op die dag…. We zullen het slechtweer programma dan publiceren via Isy.


Even voorstellen…

Hallo allemaal,

Ik ben meester Mark en ik kom vanaf volgend schooljaar werken op basisschool ’t Kirkeveldsje. Hartstikke leuk!
Deze laatste schoolweken ben ik al een beetje aan het inwerken hier op school, dus kan het best zijn dat je me al eens gezien hebt… of misschien nog tegenkomt!
Ik woon in Aken, ben getrouwd en heb twee lieve honden: Emma en Bruno. Ik lees heel graag en hou van rijden op mijn motor, klimmen en skiën.
Het leukste vak op school vind ik muziekles, met de gitaar. Ik ben ook rekenspecialist, dus misschien kan ik je met die éxtra moeilijke som helpen!

Groetjes,

Meester Mark


 • … in het vorige infoblad een taalfout  was geslopen? Waarschijnlijk was de hitte ons naar het hoofd gestegen.
 • … vanmorgen onze verkeersbrigadiers weer bedankt werden? Wij namen daarbij ook afscheid van Saskia Eggen als verkeersouder.
 • … de ouders van Julie Raeven uit groep 2/3 afgelopen zaterdag zijn getrouwd? Van harte gefeliciteerd en veel geluk samen!
 • … in de speelzaal van de kleuters volgende week een splinternieuw toestel wordt geplaatst? Heerlijk voor de kids. Tja en wie ruimt dan de materialen op die niet meer gebruikt worden? Dat is onze conciërge Léon die steeds al dit soort klussen voor zijn rekening neemt. Léon, bedankt dat je altijd voor ons klaar staat.
 • … meester Mark Maassen, die na de zomervakantie in ons team komt, de laatste weken al op onze school is om kennis te maken? Hij heeft zich hierboven aan jullie voorgesteld.
 • ... aanstaande maandag de laatste kaartverkoop van strippenkaarten TSO is. Ook de ouders van instromers aan het begin van volgend schooljaar kunnen dan al een kaart kopen.
 • … Op zondag 1 oktober er weer Alpe d’HuKids in Kerkrade is? Het evenement waarbij kinderen tussen de 8 en 14 een pittig parcours fietsen of lopen om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Daarnaast zal ook dé Saamhorigheidsloop voor iedereen die mee wil doen niet ontbreken.
  Voor meer informatie:
  www.alpedhukids.nl  of neem contact op: info@alpedhukids.nl 
  U kunt ons ook volgen via Facebook!

Ingezonden stuk:

BSO Dol-Fijn.

Voetbaltoernooi tussen BSO Schimmert, Nuth en Hulsberg.
Woensdag 28 juni.

Na weken van voorbereiding, zelf de uitnodiging maken, teams samen stellen, naam verzinnen voor het team, eigen wedstrijd shirt kleuren, spandoek maken, en oefenen met voetballen begon ons toernooi. Schimmert was met 3 teams vertegenwoordigd: De Voetbalknallers (4 tot 8jaar), De Gekke Henkies en de Go -4 –Win (8 tot 12 jaar).

Na een spannende strijd moesten de Voetbalknallers en de Gekke Henkies voetballen voor de finale. En wat gebeurde er: beide teams wonnen!! Dubbel feest bij BSO Dol-Fijn. Iedere deelnemer kreeg een medaille en de winnende teams een beker.

Of er nu wel of niet gewonnen werd het was een hele gezellige middag met veel supporters (kinderen, ouders, opa’s en oma’s) die onder het genot van een kop koffie naar de wedstrijden konden kijken.

Verder wensen wij iedereen een Fijne Vakantie.
Kinderen en leidsters van BSO Dol-Fijn