U bent hier

Informatieblad 454

 


Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan…

In diverse geledingen nemen mensen afscheid en komen er nieuwe voor in de plaats.

De nieuwelingen stellen zich aan u voor.

Elske Heeren verlaat de SAC

Vorige week heeft de SAC afscheid genomen van Elske Heeren. Nu haar jongste dochter de basisschool verlaat, gaat Elske stoppen met haar activiteiten voor het Kirkeveldsje. Sinds 2007 was ze lid van de Schooladviescommissie, waarvan een heleboel jaren als voorzitter. De inbreng van Elske was bijzonder waardevol. We mogen gerust stellen dat zij een belangrijke stempel op de SAC heeft gedrukt. Daardoor zijn we als gremium gegroeid naar een rol als klankbord voor de directeur en kunnen we écht een bijdrage leveren in het meedenken over de meest brede onderwerpen die op school spelen. De SAC is inmiddels aangevuld met enthousiaste nieuwe leden. Ongetwijfeld gaan die elk op hun manier ook weer zorgen voor beweging en groei. Desondanks gaan we Elske enorm missen. Haar leiding, haar inhoud, haar inzet, haar verrassende aanpak, haar humor, haar verslagen, het is een kanjer! Dankjewel Elske, het ga je heel goed!

Even voorstellen van de nieuwe sac leden:

Anica Eurelings

Ik ben Anica Eurelings, moeder van Senn, Niene en Wess. Van origine ben ik psychologe, maar sinds de komst van onze kinderen oefen ik dit beroep niet meer uit. Ik run nu samen met mijn man Erik ‘gezondheidscentrum d’n Dippo’ en ‘fysiotherapiepraktijk Eurelings’ in Schimmert. Al langere tijd wilde ik graag meer voor school betekenen. Toen de oproep van de SAC kwam, was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik hoop dat ik met mijn achtergrond in de psychologie, met mijn kennis uit het ondernemerschap, en met mijn ervaring als moeder een zinvolle bijdrage kan leveren. In het dagelijks leven geniet ik het meeste van samen actieve dingen doen met mijn gezin. We zijn dan ook regelmatig wandelend of fietsend in de mooie natuur van Schimmert en omstreken te vinden.

Carlien Rouschop

Ik ben Carlien. Ilva is mijn dochter (en die van Erik). Als moeder ben ik nieuwsgierig naar de thema's en ontwikkelingen binnen de school. Hieraan wil ik graag een bijdrage leveren. De SAC vind ik daarvoor een interessant platform. Ik vind het leuk om vanuit verschillende perspectieven naar ontwikkelingen te kijken en op een open manier samen ergens naartoe te werken.
In mijn werk bij Jobstap doe ik dat ook. Daar helpen we leerlingen van speciaal en praktijkonderwijs, als dat hun wens is, aan een betaalde baan. Werkgevers helpen we zo aan goed passende medewerkers. Om dat te organiseren, verbinden we allerlei partijen met elkaar die soms dezelfde maar ook verschillende belangen hebben. Ik hou ervan om te leren en me te ontwikkelen en doe dat op verschillende manieren. Daarnaast vind ik het ook leuk om af en toe lekker te feesten, tijd door te brengen met m'n gezin, lekker te eten, te wandelen met de honden of vriendinnen, te klussen en soms het avontuur op te zoeken.

Inge Hofman-Wiekken verlaat de OR

“Aan elk begin komt ook weer een eind!”
11 jaar geleden werd ik benaderd om aan de OR deel te nemen. Ik heb me niet hoeven te bedenken en zei meteen ja. Na korte tijd was ik al helemaal in geburgerd en het voelde erg fijn. Het was zo leuk om van alles leuks te organiseren en dan die kindergezichtje te zien glunderen. Er kwam natuurlijk meer bij kijken dan alleen plezier! 
Het bestuur vroeg me om bestuurslid te worden en dat ben ik toen geworden, al heel snel gooide ze me voor de leeuwen en werd ik voorzitter. Er was werk aan de winkel, we hebben ons samen gepakt en er hard aan gewerkt om alles op papier te zetten en er wat mooiers van te maken.
En nu na 11 jaar kan ik zeggen dat ik de ouderraad heb zien groeien en dat we het super hebben gedaan! Mede dankzij de inzet van alle OR bestuursleden en OR ouders die hun inzet steeds weer toonden, want alleen zou ik nooit zover gekomen zijn. Het fundament is nu stevig en het is voor mij tijd om deze mooie periode achter me te laten en de scepter over te dragen aan mijn opvolgster Marleen Royen.
Ik hoop dat jullie dit samen verder gaan doorzetten en er nog wat mooiers van maken.
Ik wil jullie allemaal van harte bedanken voor de mooie tijd en de fijne samenwerking. Ook bedank ik de directie en de teamleden voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. Marleen wens ik veel succes met het voorzitterschap en veel plezier hierin.

Nogmaals allemaal bedankt voor de fijne tijd, het gaat jullie goed!

Inge Hofman – Wiekken
Voorzitter Ouderraad BS ‘t Kirkeveldsje


De schoolorganisatie is compleet!

De vervanging van het zwangerschapsverlof van juffrouw Ine wordt ingevuld door Thessie van Loo. Geen onbekende voor onze school. Iets wat natuurlijk heel fijn is. Het betreft de periode van begin schooljaar t/m de kerstvakantie.
Hieronder nogmaals kort de totale organisatie.

Groep 1A:          Juffrouw Marjo en Juffrouw Joyce
Groep 2A:          Juffrouw Ine. Ivm. zwangerschapsverlof t/m kerst juf Thessie
Groep 3A:          Juffrouw Susanne en meester Mark
Groep 3B:          Juffrouw Simone en meester Mark
Groep 4A:          Juffrouw Chislaine en meester Mark
Groep 5A:          Juffrouw Viola
Groep 5B/6B:    Juffrouw Manon en Juf Thessie. Vanaf februari meester Ward (LIO)
Groep 6A:          Juffrouw Maud
Groep 7A:          Juffrouw Anjo en meester Mark
Groep 7B/8B:    Juffrouw Véronique en juffrouw Anouk
Groep 8A:          Meester Alex en juffrouw Anouk

De onderwijsassistente, Juffouw Rachel, wordt ingezet in de groepen 4 t/m 7/8
De precieze werkdagen van de leerkrachten vindt u in de nieuwe schoolgids via www.kirkeveldsje.nl


De Vakantiemei

De praktische indeling van de dag:

 • Schooltijden voor alle leerlingen: 8.30 uur tot 12.30 uur. De kinderen die dit willen/kunnen komen ’s ochtends met hun versierde fiets naar school. Deze krijgen een speciaal plekje op het speelplein, zodat ze bewonderd kunnen worden. Zowel de mooiste fiets van de onderbouw als de mooiste fiets van de bovenbouw worden door een speciale jury geselecteerd. Deze kinderen mogen de fietsen showen tijdens ‘de rode loper’ voor de leerlingen van groep 8. 
 • 10.15 uur: Kerkdienst op de speelplaats met hierin aandacht voor de mei-boom en het vakantielied. De ouders zijn ook van harte welkom. Speciaal willen we de ouders en opa’s/oma’s van de leerlingen van groep 8 uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.
 • 11.00 uur: de traktatie voor de kinderen.
 • 12.00 uur: de ‘rode loper’ voor de leerlingen van groep 8
 • 12.30 uur: de bel wordt geluid, de vakantie begint.

Het kan natuurlijk zijn dat het weer niet meewerkt op die dag…. We zullen het slechtweer programma dan publiceren via Isy.

Nadat de schoolbel geluid heeft en de vakantie is begonnen gaat ook het team het schooljaar afsluiten. Vanaf 13.15 uur zal de school gesloten zijn!


Afsluiting thema water

Donderdag hadden we alweer de afsluiting van ons vierde thema van dit schooljaar. 
We begonnen het thema water met een geweldige opening, waarin Peter Meurders van Carving.nl  de kinderen verraste met een blok ijs dat hij veranderde in een prachtige zwaan.
De afgelopen weken hebben de kinderen hard gewerkt rondom water, ijs en waterdamp.
Maar gisteren was dan toch echt al de afsluiting. De kinderen hebben in teams deelgenomen aan verschillende waterspelen en tegen elkaar gestreden. Het was een superleuke middag vol pret! Alle foto’s kunt u bekijken op Isy.


 • … wij een opvolger hebben van Saskia Eggen, verkeersouder? Astrid Vroemen zal haar taak overnemen. Fantastisch. Wij wensen Astrid veel succes.
 • … de coördinatoren van de TSO in de afgelopen periode een drietal cursussen hebben gevolgd met betrekking tot  het coördinatorschap. Zij hebben ze alle drie behaald. Inge en Katinka; gefeliciteerd!
 • … Emma Jongen door een harde val haar bovenarm gebroken heeft. We wensen haar veel beterschap en ondanks deze tegenvaller een hele fijne zomervakantie.
 • … Pim Denoij door een val zijn knie lelijk openhaalde. Met 7 hechtingen zit alles weer op z’n plek.
 • ... er behalve de leerlingen van groep 8 nog 2 andere leerlingen uitstromen naar een andere school? Yorian en Sander wij wensen jullie veel succes op de nieuwe school.

Ingezonden stukken:

De VakantieBieb-app

Lezen in de vakantie is leuk én slim!
Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor een kind en dat kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf nu te downloaden op tablet of mobiel. Ga daarvoor naar www.vakantiebieb.nl(link is external)

Lekker makkelijk boeken meenemen op vakantie. Gewoon op een tablet.
Vanaf begin juli zijn naast de boeken voor kinderen in de VakantieBieb-app weer tientallen spannende boeken, romans en non-fictie boeken te vinden voor volwassenen. Zo kun jij het beste uit je vakantie halen. De VakantieBieb-app is gratis beschikbaar voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek..

Nog meer tips  om lezen nog leuker te maken, ook in de vakantie! 
Ga samen met je kinderen de uitdaging aan speel mee met de zomer leesbingo van de bieb! Is de bingo-kaart na de vakantie vol? Kom dan naar de bieb en ontvang een leuke verrassing. Je kunt gebruik maken van diverse bingokaarten. Download ze hier: 

Ook leuk! De Toneelleeskaart voor hilarische leesmomenten.


Brugklassers veilig op weg naar school!

Smartphonegebruik op de fiets komt erg vaak voor. Zo blijkt dat driekwart van de Nederlandse jongeren de smartphone tijdens het fietsen gebruikt en dat leidt tot een hoger ongevalsrisico. Het gebruik van de smartphone en het luisteren van muziek op de fiets is dus nog niet verboden, maar het leidt wel af in het verkeer. Veel ongelukken ontstaan doordat het verkeer niet meer wordt gezien of gehoord. Het advies is dan ook om op de fiets geen muziek te luisteren en de smartphone niet te gebruiken. Maar het verkeer kent meer gevaren, zeker voor brugklassers.

Een nieuwe school betekent ook een nieuwe en vaak langere route naar school. Kinderen kunnen van een onverwachte situatie schrikken en daardoor foute beslissingen in het verkeer nemen. Veel ouders oefenen met hun kind de nieuwe school-thuisroute.

De volgende tips willen we graag meegeven om de nieuwe route te oefenen:

 • Stippel samen met uw kind de meest veilige route uit vanaf uw huis naar de nieuwe school en terug. Fiets deze route een paar keer samen met uw kind!
 • Geef tijdens de fietsrit heldere aanwijzingen en wijs op mogelijke gevaren. Hierbij is het belangrijk te vertellen wat het gewenste gedrag van het kind moet zijn. Bijvoorbeeld: ‘Hier komt een lastig kruispunt, rechts heeft voorrang, dus als er bestuurders van rechts komen, moet je voorrang verlenen’.
 • Oefen zoveel mogelijk de verkeerssituaties die uw kind lastig vindt. Laat uw kind zelf vertellen wat de veiligste manier is om een moeilijk punt over te steken.
 • Leer uw kind dat het uit de ‘dodehoek’ moet blijven van vrachtwagens, bussen en bestelbusjes. Gebruik hierbij de vuistregels: ‘Blijf er ruim en rechts achter’ en ‘houd meer dan drie meter afstand’.
 • Ook als uw kind met het openbaar vervoer naar school gaat, is het aan te raden een keer samen het traject te rijden. Denk hierbij ook aan de looproutes van en naar de haltes, het overstappen en het bespreken van veilig gedrag bij de halte.

Een veilige fiets
Om veilig de weg op te gaan, is het belangrijk de fiets regelmatig te controleren op goed werkende remmen, verlichting, een stevige bagagedrager, goede snelbinders en een degelijk slot. School- en sporttassen kunnen het beste worden vervoerd op de bagagedrager, in een fietskrat of op de rug.