U bent hier

Informatieblad 455


Staat het in uw agenda?

 • maandag 04-09: Verkoop strippenkaarten TSO vanaf 8.00 uur.
 • dinsdag 12-09: Schoolmis om 8.45 uur.
 • woensdag 13-09: Studiedag. Alle leerlingen hebben vrij!
 • maandag 18-09: Infoavond groep 3 en 4 om 19.30 uur.
 • dinsdag 19-09: Infoavond groep 5 en 6 om 19.30 uur.
 • woensdag 20-09: Infoavond groep 1, 2, 7 en 8 om 19.30 uur.
 • donderdag 21-09: Schoolreis (nadere info volgt).

De scholen zijn weer begonnen.

Langs de weg zien we de spandoeken hangen met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.
Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer.
Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar. Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school.

Speciale situatie aan onze school: de werkzaamheden aan de speelplaats, pad, oprit en aangrenzend terrein, lopen nog steeds niet zoals gepland. Tegenslag zorgt ervoor dat nog gewerkt wordt. Met van de Kreeke is afgesproken dat de werkzaamheden stil liggen bij aanvang en einde van de school om de situatie veilig te houden. Ook de belijning kon nog niet worden aangebracht. We hopen op voortvarendheid en spoedige afronding.


Luizencontrole!

Tijdens de eerste luizencontrole van dit schooljaar zijn er toch weer luisjes/neetjes aangetroffen en wel in de groepen 2A, 5A en 6A. De ouders van de betreffende leerlingen zijn geïnformeerd of waren al op de hoogte en de kinderen worden behandeld. Voor de overige leerlingen en hun ouders betekent het dat het belangrijk is alert te blijven. Vooral het blijven kammen met de speciale luizenkam is heel erg belangrijk als er luisjes/neetjes zijn aangetroffen.

Om deze controles te kunnen blijven uitvoeren is het belangrijk dat we de groep van ouders die zich hiervoor inzetten op peil houden.
Bent u in de gelegenheid of weet u iemand (bijvoorbeeld een opa of oma) die op de eerste woensdag na een vakantie (5x per schooljaar) van 8.30 uur tot 10.00 uur beschikbaar is voor de contrôle neem dan contact op het de coördinator van de luizen werkgroep, Dorothé Lucassen. dorothelucassen@gmail.com


Even voorstellen….

De overblijfcoördinatoren.

Hallo,

Wij zijn Inge en Katinka de overblijfcoördinatoren. Inge is moeder van Milan (groep 5A) en Robin (groep 3A) en Katinka is moeder van Funs (groep 3B).
Bij ons kunt u terecht als u vragen heeft over het overblijven. Ook als zich een probleem voordoet tijdens het overblijven zijn wij er om u te helpen.
Elke dag is er iemand van ons op school tijdens het overblijven. Spreek ons gerust aan. Ook als u tips heeft.

Inge en Katinka


 • …wij maandag gestart zijn met 272 leerlingen?
 • …Ids uit groep 5 A nog even rustig aan moet doen? Tijdens de zomervakantie maakte hij een buiteling uit een boom….
 • … de schoolmis verplaatst naar is naar dinsdag 12 september?
 • … het Isy Magazine erg interessant is? Het is digitaal in te zien als u een nieuwsbericht van school ontvangt. Het is zeker de moeite waard om eens door te kijken.

Ingezonden stukken: