U bent hier

Informatieblad 468


Staat het in uw agenda?

  • dinsdag 12 december: stakingsactie PO. Alle kinderen hebben die dag vrij.
  • vrijdag 22 december: Kerstviering op school met afwijkende schooltijden.

Vroeg op school

We constateren dat een aantal kinderen ’s morgens veel te vroeg op school is. De inlooptijd start om 8.20 uur, vanaf dat moment kunnen de kinderen de speelplaats op en gaan ze naar hun groepslokaal. Het is niet de bedoeling dat kinderen eerder op het schoolplein zijn, ook al zijn de poorten open. Het is geen goede zaak als kinderen langere tijd alleen op de speelplaats zijn, vooral in deze koude tijd is dit voor de kinderen niet aangenaam. Kerstviering op vrijdag 22 december.

Op 22 december hebben we kerstviering op school. 
Die dag komen de kinderen ’s morgens gewoon om 8.30 uur naar school. De schooldag eindigt voor de onderbouw om 11:45 uur en voor de bovenbouw om 14.00 uur, dat betekent dat alle kinderen van groep 5 t/m 8 tussen de middag overblijven.
De dag wordt als volgt ingevuld:

8.20 uur         Inlooptijd. De kinderen komen naar school en gaan naar hun eigen groep.
8.50 uur         Vertrek naar gemeenschapshuis.
09:15 uur       Start gemeenschappelijke viering.
10:45 uur       Start Brunch onderbouw
11:30 uur       Start Brunch bovenbouw
11:45 uur       Einde kerstactiviteit groep 1 t/m 4
14:00 uur       Einde kerstactiviteit. Alle bovenbouw kinderen gaan naar huis/worden opgehaald.

Wilt u als klassenouder bij de voorstelling aanwezig zijn, dan bent u van harte welkom. In verband met de benodigde hulp tijdens de lunch en het lopen naar en van het gemeenschapshuis, zou het fijn als u als klassenouder bij de desbetreffende leerkracht aangeeft of u aanwezig bent deze ochtend/ dag.

Voor het maken van de brunch-hapjes hebben we volop hulp nodig van ouders. Heeft u affiniteit met koken en interesse in het maken van heerlijke koude hapjes, geef u dan op door middel van een reactie op dit bericht. 
U kunt zich aanmelden tot en met 15 december. Dit kunt u doen door rechtstreeks naar de leerkracht van uw kind een mail te sturen. De leerkracht zal vervolgens contact met u opnemen. De gemaakte hapjes kunt u om 8.30 uur afgeven in de klas. Het is de bedoeling dat de ouders van kinderen met een dieet c.q. allergie zelf hapjes maken voor hun kind en deze in de ochtend naar school brengen.

Team BS. ’t Kirkeveldsje


Verlichtingsactie: ZET JE LICHT AAN!

Uit onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders afgelopen winter een gevaarlijke verkeerssituatie hebben meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom organiseert de ANWB Lichtbrigade een actie om iedereen te wijzen op het belang van fietsverlichting. 

Wij doen als school ieder jaar met groep 5 en 7 mee aan deze belangrijke actie.
Tijdens deze ochtend hebben de kinderen onderstaande filmpjes bekeken:
https://www.youtube.com/watch?v=AUY_4pMh8eE
https://www.youtube.com/watch?v=DqUfbxoxJZ8
In de gymzaal is het extra donker gemaakt om de kinderen te laten zien hoe belangrijk het is om goed verlicht te zijn. Daarna zijn hun eigen fietsen gecontroleerd op verlichting. De meeste kinderen hebben een sticker ontvangen voor een goedgekeurde fiets! Zij kunnen dus veilig deelnemen aan het verkeer tijdens de donkere dagen!!


  • ... Mad Science ook deze winterperiode allerlei leuke activititeiten organiseert. Kijk op hun website voor meer info.
  • ... Coöp Knols in Schimmert de cupcakes voor de pietenmiddag gesponsord heeft? De kinderen van groep 1 en 2 hebben gesmuld! Hartelijk bedankt.