U bent hier

Informatieblad 469


Staat het in uw agenda?

 • vrijdag 22 december: Kerstviering met aangepaste schooltijden
  • groep 1 t/m 4: 8.30 uur tot 11.45 uur.
  • groep 5 t/m 8: 8.30 uur tot 14.00 uur.

Wat zijn crea doe middagen en waarom organiseren wij die?

Taal, rekenen en lezen zijn belangrijke vaardigheden die kinderen de mogelijkheid geven zichzelf te ontwikkelen en de wereld te begrijpen. Wij besteden daarom ook veel aandacht aan deze vakken. We gebruiken daarvoor in het aanbod moderne methoden. Voor rekenen is dat Wereld in getallen, voor taal Taalactief en voor lezen de methode Estafette. Voor het aanvankelijk leren lezen zijn we dit schooljaar gestart met de nieuwste versie van Veilig leren lezen. De kleutergroepen werken met de voorlopers van deze methoden nl Kleuterplein. Binnen deze vakgebieden zetten we samenwerkend leren in vanuit de visie SAMEN LEREN LEREN.

Naast deze vakken zijn nog veel meer gebieden van invloed op de ontwikkeling van een kind. We noemen dat : “brede ontwikkeling”. Te denken valt aan de creatieve vakken zoals tekenen en handenarbeid maar ook muziek, dans en beweging of  kokkerellen. Ook hierbij is SAMEN LEREN LEREN van toepassing maar nog meer: SAMEN LEREN LEVEN. Binnen deze gebieden kunnen we aandacht besteden aan vaardigheden die van belang zijn om te leren leven. Om het samenwerkend leren meer tot z’n recht te laten komen hebben we een zestal keer in het schooljaar voor elk cluster een crea-doemiddag gepland. Binnen het cluster wordt dan groepsdoorbrekend gewerkt. Een voorbeeld: in cluster 2 worden de kinderen van de groepen 3,4 en 5 gemixt tijdens de activiteiten. De crea doe activiteiten zijn divers en aangepast aan het seizoen of thema. Zo was er donderdagmiddag een crea-doemiddag in cluster 2 en werden allerlei activiteiten georganiseerd in kader van kerst. Ik werd als schooldirecteur uitgenodigd bij het “kerstdiner”. Juffrouw Chislaine had met een groep kinderen gekokkereld. Een heerlijke kerstsoep, een hoofdgerecht en een toetje. En dat stond allemaal in een zelfgemaakte menukaart. De foto’s geven een indruk van de bezigheden.


 

 

Op de schoolkalender werd de Dag van de Vrijwilliger genoemd en laten wij dat nu vergeten zijn!! En dat is natuurlijk niet de bedoeling want net die vrijwilliger is voor ons zo belangrijk. Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar!! We willen dan ook alsnog alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. Iedereen groot of klein, grote klussen of kleine klussen, dat maakt allemaal niet uit. SUPERRRR SUPERRRR bedankt voor alles wat jullie voor de school doen. • … de kleuters in groep 1 te horen kregen dat juffrouw Joyce zwanger is? Van harte proficiat juffrouw Joyce. Geniet van deze mooie periode.
 • … niet alleen de kleuters iets te horen kregen over een zwangerschap? Ook de groepen 7/8 en 8 kregen te horen dat hun juf Anouk zwanger is. Proficiat en ook voor juffrouw Anouk een fijne tijd toegewenst.
 • … u via Isy een uitnodiging hebt gekregen voor het Onderwijscafé SWPBS op 16 januari? Hebt u zich al aangemeld hiervoor?
 • … na de kerstvakantie de tweede groep Naschoolse Mad Science wetenschapsclub start? Aan diegenen die zich hiervoor hebben op gegeven bij deze nogmaals de data: 8 januari-15 januari-22 januari-29 januari.
 • … de opa van Stijn Pluijmaekers uit groep 2 is overleden? Wij wensen het gezin veel sterkte in deze verdrietige tijd.
 • …wij op donderdag 14 december inspectiebezoek hebben gehad? Dit bezoek was een thema onderzoek naar de didactische vaardigheden van de leerkrachten. Van dit bezoek zal geen rapportage volgen. Wij zullen u na de kerstvakantie uitgebreider informeren over hetgeen bekeken is en wat de resultaten waren. Maar in het kort kunnen we zeggen: het was goed en we hebben advies gekregen hoe we onze schoolontwikkeling verder kunnen vormgeven.
 • …de overblijfgroep deze week een gezellige lunch-overleg hadden? Alle in en outs van het overblijven werden doorgenomen bij een hapje, verzorgd door de coördinatoren Katinka en Inge. Dank je wel dames. En ook eens een extra woordje van dank aan de overblijfouders die toch maar steeds weer bereid zijn de kinderen een fijne pauze te geven. Behoorlijk vrijwilligerswerk en we vergeten weleens de waardering daarvoor uit spreken. Maar zonder deze overblijfouders was er geen overblijven!!

Ingezonden stuk: