U bent hier

Informatieblad 477


Staat het in uw agenda?

 • week 10 en week 11: oudergesprekken (5 t/m 16 maart)
 • woensdag 21 maart: studiedag. Alle leerlingen hebben vrij.

Vastenactie 2018

Ook dit jaar is er, in het kader van actief burgerschap, een vastenactie op ’t Kirkeveldsje! We starten maandag 5 maart met de inzameling.
Zoals voorgaande jaren ‘sparen’ we voor Stichting El Manguaré in Peru. Het ingezamelde geld is speciaal bedoeld voor het onderwijs. De kinderen van El Manguaré zijn heel arm. De ouders van deze kinderen hebben geen geld om schoolmaterialen aan te schaffen zoals boeken, schriften, potloden, papier, pennen, verf, etc. Door geld in te zamelen hopen wij ervoor te zorgen dat de kinderen een fijne start hebben met volop materialen in het nieuwe schooljaar.

De bedoeling is dat uw kind(eren) thuis en bij familie klusjes doen in en rondom het huis tegen een kleine vergoeding. De klusjes mogen uitgevoerd worden van 5 maart t/m 27 maart. Het verdiende geld brengen de kinderen  mee  naar school. Uiterlijk woensdag 28 maart dient het geld bij de eigen juf of meester ingeleverd te zijn.

Wij hopen op een enthousiaste deelname voor de kinderen  van El Manguaré!

Heel veel succes en zet hem op!


Even voorstellen...

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Mijn naam is Denise Deguelle. Ik ben 34 jaar, getrouwd met Roy en mama van dochtertje Mila van vier jaar en zoontje Bowis van anderhalf jaar.
Eind januari jl. ben ik gestart met de pabo-opleiding. Naast mijn studie werk ik twee dagen in de week als advocaat. Hoewel ik dertien jaar met voldoening in de juridische sector heb gewerkt, bleef het basisonderwijs mijn bijzondere interesse houden en heb ik voor een toekomst als lerares gekozen.

Tot aan het einde van dit schooljaar loop ik op donderdag stage in groep 5 A bij Viola Philippens. Ik kijk ernaar uit om op basisschool ’t Kirkeveldsje mijn eerste stage te mogen beleven.


Zie je iets goeds, geef een compliment.
Zie je iets verkeerds, bied hulp (deel 2).

Vorige week informeerden we over SWPBS en het geven van complimenten.

Waarom is dat zo belangrijk?

Elk kind doet wel eens iets dat niet mag. Daar mag je als ouder zeker wat van zeggen. Kinderen vragen om duidelijke regels en grenzen. Maar het moet voor kinderen ook duidelijk zijn wanneer ze iets goed doen.
Als een kind helpt bij het opruimen dan werkt een compliment om nog vaker een handje te helpen. Maar een compliment doet meer! Het geeft een kind zelfvertrouwen! Je kunt natuur ook belonen door iets te geven: een sticker, wat lekkers of zelfs geld. Als je dat echter te vaak doet worden kinderen daar afhankelijk van en bestaat het gevaar dat ze alleen nog iets willen doen als ze er wat voor krijgen. Een beloning moet een verrassing zijn en niet altijd voor hetzelfde gedrag worden ingezet. Er zijn meer manieren om te belonen: ‘’Ha, je bent op tijd thuis. Dat vind ik fijn joh! ‘Super dat je uit jezelf je tanden poetst! Je wordt echt groot!’ Zeg iets aardigs tegen je kind Geef een aai over de bol, een knuffel of een high five. Lees een verhaaltje voor of zing samen een liedje. Doe samen een spelletje ‘Fijn dat je je mobieltje uitzette! Na het eten mag je daarom een kwartier langer je computerspel doen.’

Als kinderen vaak een compliment krijgen …

 • wordt het duidelijk voor ze welk gedrag ze wel en welk gedrag ze niet moeten laten zien. Dat geef een veilig gevoel.
 • slapen ze ‘s nachts beter, omdat ze zich veilig voelen.
 • hoeven ze geen andere manieren uit te proberen om aandacht van je te krijgen.
 • krijgen ze een positieve band met jou.
 • willen ze graag nieuwe dingen leren.

Schoolwas

Op school hebben wij wekelijks een machine was bestaande uit theedoeken-handdoeken en poetsdoekjes. We zijn naar iemand op zoek die tegen een vergoeding deze was voor ons wil verzorgen.
Het zou fijn zijn als zich hiervoor iemand beschikbaar stelt.
Voor vragen of aanmelding kunt u terecht bij Ankie Lambrichs


Gratis af te halen

Aangezien we hardware vervangen hebben, zijn er platte beeldschermen die we niet meer kunnen gebruiken. Wellicht kan iemand thuis nog iets doen met zo’n scherm.
U kunt volgende week gratis een scherm komen afhalen. U kunt zich hiervoor bij de leerkracht melden.

 


Gevonden voorwerpen

De bakken voor gevonden voorwerpen zijn weer overvol. Bent u iets kwijt en komt u de volgende weken op school voor de oudergesprekken? Kijk er eens in!
Er staat een bak in de cluster 1 en een links van de hoofdingang in de open kast.


 • … het tweejaarlijkse tevredenheidonderzoek uitgezet door Innovo in mei zal plaatsvinden? Hierover wordt u uiteraard nog geïnformeerd.
 • ... Overblijfcoördinator Katinka Bemelmans gestopt is met haar werkzaamheden voor de TSO? Wij bedanken haar voor haar inzet als coördinator en overblijfouder.
 • ... Wij het schooljaar gestart zijn met 272 leerlingen en we er inmiddels 288 hebben? Alle 'nieuwelingen', Jim, Pelle, Giel, Niene, Rens, Casper, Lauren, Ilse, Iven, Immy, Cas, Saar, Arwen, Lisa, Hanna, Lotte en Sanne, alsnog van harte welkom op onze school en een heel fijne tijd gewenst.
 • … binnenkort weer de Doekoe actie van start gaat? Vorig jaar hebben we van deze actie leuke spullen voor de speelplaats kunnen aanschaffen. Gaan jullie weer hard voor ons sparen?
 • … Op vrijdag 9 maart tussen 08.00 en 10.00 uur Nuth beweegt Nuth samen met wethouder Ed Slangen de vier basisscholen van Nuth bezoekt? Elke school zal het Nuth beweegt Nuth vignet ontvangen én de kinderen zullen een gezonde snack krijgen. Voor ’t Kirkeveldsje betekent dit van 8.30-8.45 uur. Dus meteen bij aanvang van school.
 • … de witte donderdag viering in de kerk op 29 maart niet doorgaat?