U bent hier

Informatieblad 478


Staat het in uw agenda?

 • maandag 19 maart: start Doekoe actie in samenwerking met Coop Knols.
 • woensdag 21 maart: studiedag. Alle leerlingen hebben vrij.
 • maandag 2 april: paasmaandag. Alle leerlingen hebben vrij.

Bezoek van Nuth beweegt Nuth

Vrijdagmorgen om 8.30 uur werd een flitsende start gemaakt aan de dag. Wethouder Ed Slangen bracht een bezoek aan onze school om het embleem ‘supporter Nuth beweegt Nuth’ uit te reiken. Hij werd vergezeld door Elvera Weusten, de initiatief neemster van de waterkoeler, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Onder een luid applaus en een optreden van vier rappers uit groep 7, werd het bordje voor aan de gevel in ontvangst genomen. En….alle kinderen kregen een gezonde snack aangereikt. Een lekkere appel, mandarijn of banaan. Een stimulans om meer gezonde snacks mee naar school te nemen, in plaats van dat koekje of reep. 


SWPBS: Hoe gaat het nu met de regels die we vorig jaar hebben aangeboden?

Vanaf januari 2018 worden wekelijks de regels herhaald, die we tot nu toe hebben behandeld. Dit wordt gedaan aan de hand van een kalender. Elke week staat een andere regel centraal. 
De regel die herhaald wordt, hangt in elke groep op, waardoor het voor de leerkracht en kinderen zichtbaar blijft. Op maandag bespreekt de leerkracht de regel in de klas en herhaalt, indien nodig, de regel volgens de goed-fout-goed -methode.  De bedoeling is dat het gewenste gedrag gedurende die week, extra goed beloond wordt met fiches.
Het zijn echter niet alleen de regels voor de leerlingen, die we op deze manier herhalen, maar er worden ook aandachtspunten voor de leerkrachten centraal gesteld.

De regels en de aandachtspunten die de afgelopen weken aan de orde zijn gekomen zijn:

 • Werken in de gang
  We lopen rustig naar ons werkje. (kleuters) / We lopen rustig naar onze werkplek (gr. 3 t/m 8)
  We blijven bij ons werkje tot we klaar zijn. (kleuters)/ We werken aan onze opdracht en blijven zitten tot we klaar zijn. ((gr. 3 t/m 8)
  We praten zachtjes.

  We ruimen netjes op als we klaar zijn.
  We lopen de kortste weg naar de klas.

   
 • Regels van de WC
  Zet de wasknijper op je kleding (kleuters). /Zet het eendje op je tafel. (gr. 3 t/m 8)
  Ga zonder te storen zachtjes naar de wc.
  Neem de kortste weg naar het toilet
  Spoel de wc door en laat de wc netjes achter.
  Was na het wc-gebruik je handen.
  Gebruik 1 handdoekje.
  Gooi het doekje in de vuilnisbak.
  Laat de hele ruimte netjes achter.

   
 • Procedure conflicthantering
  Beschrijving van de procedure:
  Als iemand schopt, slaat, scheldt… Altijd melden bij een leerkracht.
  Vind je iets niet onprettig? (bv. te hard tikken, je wordt omver gelopen) spreek het kind om wie het gaat aan (bij de jongere kinderen wordt dit nog begeleid door de lk)
  Vraag de ander: “Waarom heb je…….?”
  De ander beantwoordt de vraag.

  Blijkt het een ongelukje te zijn, dan maken de kinderen een afspraak over hoe ze het proberen te voorkomen. Is er opzet in het spel door bv. een emotie, dan volgt er altijd een time-out na het gesprekje.
  Heeft de “melder” bv. teruggeslagen, gaat deze ook in de time-out.
  Na de time-out wordt gevraagd of ze een oplossing hebben, indien ze een volgende keer weer in een vergelijkbare situatie terechtkomen.
  Conflicten worden door de leerkracht genoteerd in een incidentenboekje.
  Actief toezicht houden op het plein (betreft de leerkrachten)
  De reactieprocedure uitleggen (herinneren aan regel - waarschuwen - straf)

De regels die aangeleerd zijn worden op deze manier herhaald. Als er nieuwe regels aangeboden worden, zullen deze ook op deze wijze regelmatig onder de aandacht gebracht worden.


Herhaalde oproep! De overblijfgroep zoekt dringend versterking op donderdag!

Het overblijfteam kan uitbreiding gebruiken. Heeft u interesse om het team op donderdag te versterken?  We zijn op zoek naar mensen die tijdens de middagpauze de kinderen helpen bij het eten en drinken en toezicht houden op het schoolplein, tegen een vrijwilligersvergoeding. De pauze begint om 11.45 uur en duurt tot 12.50 uur. Wilt u meer weten over hoe het overblijven reilt en zeilt? Dan nodigen we u uit om eens vrijblijvend met ons mee te lopen! Ook met een 'oproepkracht' zijn we al heel blij. Is uw interesse gewekt?  Stuur een mail naar anita.heiligers@innovo.nl of loop even binnen tijdens het overblijven.

Het overblijfteam van basisschool 't Kirkeveldsje


 • … alle kinderen een folder over Heilhoes hebben mee gekregen?
 • … de kinderen van groep 4 al 100 euro bij elkaar gesprokkeld hebben voor El Manguaré? Helemaal super jongens en meisjes